TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 02. 2024

Jak si nahrát profilovou fotku?

Yellow Butterfly

Sebekoučink

Zahájení: 21.07.2024
Ukončení: 13.10.2024
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 11.9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 15. 10. 2024

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 19
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 135643.23 km
Kolo: 66614.70 km
Cvičení: 5641 h 6 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

Yellow Butterfly

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jsem zpět

21. 07. 2024

No tak jo, jsem tu po letech zpátky s váhou jen o něco nižší, než minule. V roce 2016 jsem zhubla 25 kilo a přísahala si, že už je nikdy nenaberu. 4 roky jsem si držela stejnou váhu, aniž bych se nějak extrémně snažila, ale nejedla jsem víc než normální lidé a nejedla jsem velké množství nezdravých sladkých a tučných jídel. Jenže pak přišel covid (r. 2020) a já jsem začala pracovat z domova a to už se nikdy nezměnilo. Často jsem několik dnů nevyšla ani na zahradu a seděla od rána do večera u compu a mezi tím jedla. A ne jen zdravé potraviny, čas od času jsem to opravdu přeháněla. Často moje "nachozené" kroky byly jen mezi ložnicí, WC, počítačem a lednicí. 800 kroků denně nebyla žádná výjimka. No a v roce 2022, za dva roky home office, jsem měla váhu ještě vyšší, než na začátku hubnutí v roce 2016. Postupně se mi podařilo ca 10 kilo shodit, ale stále mám vysoký stupeň obezity. A protože jsem se konečně dočkala okamžiku, kdy už nemusím pracovat (je mi 61 a mohla jsem jít do předčasného důchodu, na který čekám do září a jsem v domácnosti), tak jsem se rozhodla věnovat opět čas sama sobě a začít hubnout. Už si moc nevěřím po tolika pokusech, ale snad ještě nemusím nad sebou úplně zlomit hůl. 

Začala jsem se víc hýbat, denně chodím cvičit a plavat do bazénu a třikrát týdně posiluji. Přestala jsem používat úklidové roboty a šmejdím zase s mopem a vysavačem po bytě. Všechno, co jsem měla po ruce na stole, jsem uklidila, abych si pro to musela vždycky dojít (nabíječky, brýle, vitamíny, nůžky, zrcádko... byl toho plný stůl). 

Tak doufám, že sem ještě někdo chodí a že se budeme moci navzájem podporovat. Možná tu je i někdo, kdo tu byl tenkrát v tom roce 2016? :-) Ozvěte se, budu ráda, když v tom nebudu sama.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 07. 2024 10:00
Jsem tu od roku 2015, je mi stejně jako Vám a to, co popisujete, je skoro totéž, co prožívám sama. Jojo efekt zvládnutý na jedničku. Jen s tím rozdílem, že můj limit udržení váhy je vždy dva roky. Pak mám zpět svých 90 kg a drží se mě jako klíště. Vzdala jsem i zapisování, protože mi to vydrží max. týden, pak už to flákám. Začala jsem chodit do bazénu a až nebude venku na chcípnutí, zase budu víc chodit. Držím Vám palce, ať se daří.
22. 07. 2024 18:29
Ahoj a vítej zpátky :-). Tak ať tě želvička začne brzy poslouchat :-). Jsem tady asi 11 roků. Při nástupu jsem zhubla asi 20 kg okolo 1/2 mám zpátky:-(. Není lehké si váhu udržet s tím souhlasím. Zdravotní problémy mi nedovolí už tolik cvičení co bývalo, ale zase jsem přidala ba chůzi ... Hormony a blížící se přechod se také na váze nehezky podepisují.... Pomalý metabolismus kvůli onocnění štítné žlázy, je asi jen výmluva, ale já to beru jako jednu z příčin, proč mi váha leze nahoru a to se hlídám co jím a donutit tělo s nějakým tím kilem se rozloučit je téměř nemožné :-(. Ale na druhou stranu kdybych se nehlídala alespoň takto, tak je ta váha úplně v jiných číslech.... Někdy je lepší se spokojit s něčím a mít se ráda než tvrdě jít za cílem a být nespokojená, že se případně nedaří.....
22. 07. 2024 18:05
Ahoj, vítej zpátky, přeju, ať se Ti daří!
Jsem tu od roku 2013, tenkrát jsem zhubla během asi tří let téměř 30 kilo, asi 2 kila jsem nabrala zpět, a tu váhu si zatím držím.
22. 07. 2024 08:04
Já jsem Stob zkusila před 25 lety a také se mi podařilo 12 kg shodit. A také jsem je neudržela. Houpačka ze stresú, nekázeň, nemoci , slabá vůle..... ale při tzv. nástupu zpět na značky jsem se přesvědčila, že metoda STOBu funguje . A když čtu, kolik máte pohybové aktivity, tak věřím, že brzy budete s úbytkem váhy spojená . Přeju hodně štěstí a úsměvů.
21. 07. 2024 21:48
Také jsem tu léta, nejhorší je držet si svou váhu, jen se nehlídám už přibírám, dcera mi říká, už se na to vykašli a dej si na co máš chuť. Přeji ať se daří a kila ubývají, nejlepší je když člověk oblékne co mu nedávno nebylo, to je potom radost.
21. 07. 2024 19:18
Ahoj, vítám tě zpět. Je to nekonečný příběh! Není lehké si váhu udržet. Já mám to štěstí, že máme zahradu a pejska. Tak pohybu mám dost. V jídle se hlídám stále a stejně jsem z počátečních zhubnutých 14 kg nabrala postupně za 12 let 4. Vím kde mám rezervy, ale není zatím síla s tím začít. Držím palce, ať najdeš správnou cestu:-)
21. 07. 2024 15:54
Taky se "znovu hledám" a pomalinku se posouvám vpřed. Ráda bych si taky opět našla prostor pro sebe a hledám sílu zatočit s výmluvami a leností. Zase bych chtěla být aktivnější. Nápad s uložením všeho kolem je dost dobrý :-). Myslím, že k tomu správnému životnímu stylu, který vyhovuje a dělá radost musí člověk "dozrát v hlavě" a nemusí to být jen otázka množství snědených potravin. Moc držím palce všem bojovnicím.
21. 07. 2024 14:05
Vítej zpátky, já jsem také pár dní zpět a v podobné situaci. Přibrala jsem za poslední 2 roky 20 kg. Nejdříve úraz a pak 2 operace a dlouhá nemoc a skoro s tím spojené roční válení se. Na začátku roku jsem postupně opět začala opět přidávat pohyb. Po postupném navýšení už sportuji každý den - posilování, plavání, jízda na kole, aquaerobik. Bohužel zatím váha na to nereaguje ( beru nějaké léky a je možná i v tomto částečná brzda) , takže jsem najela na sebekoučink a doufám, že to půjde. Vlastně, ono to PŮJDE. Držím Ti palce, ať se Ti daří!
21. 07. 2024 13:14
Ahoj! Vitej zpet, mam podobny pribeh - zhubla jsem kdysi (asi 2012-2013?) se Stobem (i kdyz ted zpetne to hodnotim tak, ze tenkrat vlastne to bylo velmi kratke hubnuti, mela jsem opravdu jen par kg navic), cekala jsem, ze uz to bude definitivni, protoze jsem se naucila spravne jist. Realita je samozrejme jinde, mela jsem velmi podobnou situaci jako ty behem covidu, ktera uz se pak nezmenila (v byte 1+kk, takze tech kroku bylo opravdu zoufale malo), a pak prislo jeste tehotenstvi, ve kterem jsem se sice drzela a nenakynula, ale partner pak absolutne nefungoval, takze 0 prostoru pro sebe (= nulovy pohyb) a kazdodenni frustrace z toho, ze nefunguje a asi uz ani nezacne, kterou jsem hojne zajidala nejlepsi kamaradkou cokoladou :) az rozlucka s dnes uz ex partnerem trochu pomohla a ted mam prostor na pohyb a vareni kdyz on prijde za malym.
Jeste se trochu peru s nastevenim prijmu - pokazde se vaha o kolicko-dve pohne, a pak se zase zasekne, prestoze dodrzuju. Snazim se najit rozdil oproti predesle zkusenosti, zatim marne. Tak doufam, ze se to rozjede a obema nam to pujde jak po masle :)

Yellow Butterfly

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři